Kunne du forlatt bestevennen din for å dø?I går lå jeg og sov for det meste, men greide allikevel å få med meg en sinnsykt deprimerende film som heter Carriers. Filmen handler om 4 unge mennesker som prøver å rømme fra et sykdomsutbrudd, som har spredd seg over hele landet og som er i ferd med å utdrydde hele menneskerasen. Underveis møter de på en far og hans datter som er smittet av dette viruset, og etterhvert blir en etter en av ungdommene smittet og de må ta den vanskelig avgjørelsen om å enten forlate den de er glad i eller bli smittet selv.

En utrolig sterk film som fikk meg til å tenke. Hva hadde du gjort hvis kjæresten din, moren din, bestevennen din var smittet av et dødlig virus? Hadde du forlatt personen for å dø? Eller hadde du blitt igjen for å ta vare på personen til han/hun døde, og selv risikere å bli syk?

Personlig tror jeg at jeg aldri kunne forlatt noen av menneskene jeg er glad i! Jeg hadde virkelig ikke hatt hjertet til det. Hva skulle jeg gjort helt alene i verden uten familien min, vennene mine og Lars?

Haha, mens vi er inne på temaet, jeg har forresten fått et magevirus. Heldigvis ikke et dødlig ett ;) Kjeedelig! Nå skal jeg pleie meg selv under dyna og lese alle de nye bladene jeg har fått i posten.

16 kommentarer

andrea

04.jan.2010 kl.11:23

enig med deg, jeg kunne ikke forlatt noen jeg er glad som holder på å dø!

agnethe

04.jan.2010 kl.11:27

Kunne aldri forlatt noen for å dø.

Spesielt ikke dem jeg er glad i, men heller ei den jeg møter på, som kan trenge noen.

hanne

04.jan.2010 kl.11:28

jeg kunne aldri ha forlatt bestevennen min for å dø!

Ingrid

04.jan.2010 kl.11:32

Huff, det hadde jeg ikke greid!

Isabelle^^

04.jan.2010 kl.11:32

Samme her!

Kjempe kul blogg:)

Jane Amaya

04.jan.2010 kl.11:33

Enig med deg, jeg tror ikke jeg ville klart det :(
Men jeg tror den syke personen ville følt seg utrolig skyldig hvis jeg ble igjen og ble syk. Jeg hadde helt klart tvunget dem til å dra fra meg

Tone

04.jan.2010 kl.11:38

Jeg hadde aldri klart å gå fra de jeg er glad i.. Og uansett, om alle jeg er glad i dør, hva har jeg å leve videre for?

Sv: Tusen takk for støtte og fine ord<3 Jeg vet ikke om jeg er så ufattelig sterk akkurat, men jeg må jo bare prøve å komme meg gjennom dette på et vis..

Folk tenker tydeligvis ikke så langt før de snakker alltid! "Favoritten" min var da sjefen min spurte hvordan jeg følte meg, og jeg sa at jeg var sliten. Svaret hennes var "Jah, det er vel sikkert slitsomt å bare gå hjemme og kose seg hele dagen..". Jeg tror ikke akkurat hun hadde forstått særlig mye:p

Stort sett er det nok ikke vondt ment det folk sier, men likevel hadde det nesten vært bedre om de bare kunne holde munn...

Håper du får en kjempefin dag:)

Eline

04.jan.2010 kl.11:42

kunne aldri forlatt de jeg er glad i. heller dø og være sammen med dem enn å leve i

sorg uten dem.

Amalie

04.jan.2010 kl.11:47

Jeg kunne ikke forlatt en jeg er glad i for og dø!!<3

ALDRI!

Johanne

04.jan.2010 kl.11:50

Jeg kan ikke forlate noen istede for å dø.

Unasett om jeg kjente den personen eller ikke, kansje den trenger meg, å man kan jo bare ikke forlate en person som er syk å trenger deg. Og jeg klarer ikke å dra fra vennene mine eller familie eller noe lignene : )

Fin blogg, btw

Hanne :)

04.jan.2010 kl.11:55

Jeg syns slik er så urealistisk. For hvis det hadde skjedd ville jo vedkommende blitt innlagt på sykehus, lagt inn på isolat. Og jeg ville jo ikke dratt fra personen da. Hadde det derimot vært slik som i filmen, ville vi nok ha prøvd å funnet ut en løsning og fikset et isolat - slik at man kunne vært sammen.

Siri

04.jan.2010 kl.13:17

jeg hadde nok ikke klart å forlate hvis det hadde vært en slektning, kjæreste, eller venn. men hvis det var en vilt fremmed og man ikke kunne hjelpe ville jeg nok ha dratt for å være ærlig.

utrolig vanskelig problemstilling! men usannsynlig da(håper jeg)

Monica M

04.jan.2010 kl.13:18

Huff, tror aldri jeg kunne bare forlatt venner, familie eller kjæreste. Har man ikke dem, hva lever man for da?

Elin

04.jan.2010 kl.14:11

Nei jeg hadde nok heller ikke hatt hjerte til å forlate ett menneske jeg er glad i. Jeg tror nok at vennene mine og familien kunne jeg ha dødd for. Jeg hadde nok blitt ved vedkommende sin side til personen døde og i stede risikert å dø selv.

Julie

04.jan.2010 kl.15:04

Det er utrolig vanskelig å forestille seg en slik situasjon før man er midt oppi den, men jeg liker å tro at jeg ville vært med de jeg elsker!

Men, fysj, for et ubehagelig bilde å forestille seg, å miste sine nærmeste :(

Elin

04.jan.2010 kl.15:08

svar: Takk for at du kommenterte på bloggen min;)

Skriv en ny kommentar

Warunee

Warunee

24, Oslo

Om de små gledene i livet. En blogg om tingene jeg liker, finner inspirerende og som får meg til å smile.

Kategorier

Arkiv