Effektiv mandag


Love your mondays. Be creative.

Jeg har brukt hele formiddagen og litt av ettermiddagen til å lese om Olav Haraldsson og middelalderprestenes pilgrimsreise til Nidarosdomen. Ufattelig tørt, noe det ikke burde være i og med at jeg skal skrive bacheloroppgave om temaet. Jeg blir litt flau over hvor lite jeg egentlig kan om norsk litteraturhistorie. Da jeg skulle lese en tale av Bjørnstjerne Bjørnson tidligere i dag, tok jeg meg selv til å lure på om han det var han som hadde skrevet Et dukkehjem. Alle vet jo at det er Ibsen!  Uansett så har jeg en vedig bra mandag. Solen skinner og jeg er ferdig med ukens første løpeøkt, og jeg forstår allerede at jeg har en veldig lang vei til Sentrumsløpet. Kondisen er jo helt forferdelig! Jeg har også rukket å gjøre ferdig en form for illustrasjon til forsiden av visittkortet til Lovely Outfit. En veldig effektiv mandag med andre ord.

Jeg syns det er så innmari gøy å leke i Photoshop. Husker venninnen min Julie introduserte meg for det når jeg var 16 og jeg ikke skjønte bær av det. Etterhvert leste jeg forskjellige tutorials og fant ut at Photoshop faktisk var veldig gøy. Jeg begynte å designe et forum som jeg og Julie hadde opprettet, og etter det har jeg elsket å drive med kreative ting. Jeg var så sikker på at jeg skulle bli grafisk designer og jobbe med bilderedigering. Men de planene ble litt uoppnåelig innså jeg og søkte heller på UiO. Jeg angrer ikke på at jeg begynte på kulturhistorie, for det kan være sinnsykt spennende, men jeg noen ganger lurer jeg på hvor jeg hadde vært nå om jeg hadde fulgt den andre drømmen. Hmm... Hva er din drøm? Og har du oppnådd den drømmen?

Jeg trekker tre vinnere av headerkonkurransen i dag!

Nå skal jeg på jobb!

bloglovin

9 kommentarer

Maria

25.jan.2010 kl.15:03

Grafisk design er jo kjempegøy. Jeg hadde også lyst å begynne på det, men turde ikke. Nå angrer jeg - for jeg vet at jeg kan få til det jeg vil her i livet med litt innsatsvilje og pågangsmot. Men det er aldri for sent, så jeg har begynt å kurse meg i slike programmer.

PS - bloggen din er blitt kjempefin :)
Sv:55 kr.er jo absolut bedre enn ingenting!:) høres ut som en effektiv start på uka.. kan ikke si at jeg har oppnådd drømmen min riktig enda :)

Siri

25.jan.2010 kl.15:13

så sporty at du har meldt deg på sentrumsløpet:)

photoshop og design er gøy, jeg er ikke noe flink selv, men synes det er veldig moro å drive med allikevel! også lærer man jo fort, hehe:)

Tone

25.jan.2010 kl.16:03

Jeg syns både litteraturhistorie og historie generelt er kjempespennende, jeg:)

Så effektiv du er! Jeg blir helt imponert..

trille

25.jan.2010 kl.16:12

Åh, effektive mandager er så deilig! Skulle ønske hver mandag var det. :)

Åjåjåj, jeg kan ingenting om norsk litteraturhistorie og sånn, sovner nesten av tanken. Har jo hatt det i norsken på vgs, og har hatt et fag som het kunst- og kulturhistorie på vgs, men begge disse er drepen for meg. Jeg er veldig glad vi er forskjellige. :)

Jeg har fulgt alle mine drømmer. HEH. Først musikklinja på vgs, så tok jeg allmennfag som privatist, så årsstudium i tegnspråk, et semester med biokjemi og nå ernæring (hurra!). Synd at jeg er så skolelei at jeg nesten dør nå. ÆSJ! Men jeg er glad for alle valg jeg har tatt! :)

Sara

25.jan.2010 kl.17:44

For en effektiv mandag ja! Jeg har bare sovet hele dag hehe. Jeg kan ikke akkurat si at jeg har fulgt drømmen min enda. Drømmer om å bli klesdesigner, men veien er lang.

Sara

25.jan.2010 kl.19:19

Glemte forresten å si at bloggen har blitt skikkelig fin!

Helene

25.jan.2010 kl.21:01

Det er sikkert spennende med kulturhistorie! Selv driver jeg på med den praktiske delen

av kultur, med forming,musikk og drama i som fag i alle tre årene :)

Så fin bloggen din har blitt forresten! :) Veldig romantisk :)

Julie

26.jan.2010 kl.06:34

Høres ut som en produktiv mandag ja! :D

Akkurat nå vet jeg ikke helt hva drømmen min er. Før har det jo alltid vært å bli web utvikler/web designer, og nå jobber jeg som web utvikler, men føler ikke at jeg har oppnådd drømmen enda. Kanskje fordi min opprinnelige drøm har utvidet seg :) Nå er drømmen å kunne jobbe som web utvikler (eller noe som har med web å gjøre) i Japan, og være flytende i Japansk samtidig. Jeg er godt på vei med å lære Japansk, så kanskje om noen år? Men da igjen vil kanskje drømmen min ha utvidet seg igjen ;)

Det er viktig tror jeg å ha en drøm som du ikke oppnår over natten. For da har du ikke noe å strebe etter lenger!

Ha en flott dag! :D

Skriv en ny kommentar

Warunee

Warunee

24, Oslo

Om de små gledene i livet. En blogg om tingene jeg liker, finner inspirerende og som får meg til å smile.

Kategorier

Arkiv