A perfect afternoon


Det er høst ute, det begynner å bli veldig kaldt. Solen ligger lavt på himmelen, men den varmer litt allikevel. Jeg har hatt hele dagen fri, og har nettopp vært og tatt meg en joggetur og etterpå en lang dusj. Nå har jeg funnet frem en bok, en kanne med te og sitter på sengen i et hav av puter.  Deilig musikk spiller i bakgrunnen. Å ligge i sengen en varm ettermiddag er noe av det fineste jeg vet om. Virkelig ta en pause og nyte en god kopp med nytraktet te og en fin bok.

Siste dagen i september. Det har stoppet å regne, og solen titter frem bak mørke skyer. Himmelen klarner litt etter litt. Jeg titter ned på skoene mine, de er våte på tuppen og jeg merker at jeg fryser litt. Vinden blåser forsiktig i det høye gresset, og solen er mild mot ansiktet. Jeg trekker pusten og nyter øyeblikket mens solen blir sakte borte og mørket omfavner meg. Å stoppe opp for å se på solnedgangen gjør ettermiddagen litt mer minneverdig.


Du har egentlig ingen planer denne ettermiddagen. Kanskje spise en god middag, lese litt i avisen og kanskje drikke et glass rødvin eller bare ligge på sofaen resten av kvelden og se på tv. Ingen planer, ingen grunn til å pynte seg. Men jeg gjør det allikevel. Jeg åpner klesskapet, finner frem tre forskjellige kjoler, prøver de alle sammen og så finner jeg favoritten min. En dusrosa kjole i chiffon. Jeg pynter til med tykke strømper og noen enkle øredobber. Nå føler jeg meg fin og resten av ettermiddagen spiser jeg middag i denne kjolen, drikker vin og ser på TV.

Oktober. Søndagsettermiddag. Snart bitende kulde. Solen som varmer kun mellom to og fire. Lars har fri og vi har vært på den lokale kafén. Vi har lest avisen og drukket kaffe og spist croissant, og nyter at tiden går sakte og at det fortsatt er lenge igjen til mandag. Så drar vi innom sushirestauranten på hjørnet og kjøper med oss litt lunsj som vi spiser på en benk utenfor leiligheten vår. Jeg har på meg hansker som gjør det vanskelig å spise med pinner, og når jeg tar de av så kjenner jeg kulden prikke mot de varme hendene mine. Vi spiser opp sushien og jeg lener meg mot Lars og vi sitter stille i noen minutter, og nyter at det er søndag, at vi har fri og at vi har hverandre. Så går solen ned og vi drar hjem, og gjør ikke noe annet enn å være late og selvfølgelig ler vi masse.

Hvordan ser din perfekte ettermiddag ut?

2 kommentarer

Lillesmurf - Kari

13.okt.2010 kl.22:01

For et nydelig innlegg. Godt å ha deg tilbake i bloggverden søta. Du har vært savnet <3

Emilie

13.okt.2010 kl.22:27

Gud for et nydelig innlegg! Min perfekte ettermiddag er når jeg kan drikke vin sammen med mine bestevenninner!

Skriv en ny kommentar

Warunee

Warunee

25, Oslo

Om de små gledene i livet. En blogg om tingene jeg liker, finner inspirerende og som får meg til å smile.

Kategorier

Arkiv